Om Sønderborg Sommer Revy Show

I sommeren 1982 var Johnna og Leif Maibom initiativtagere til det, der senere blev til Sønderborg Sommer Revy.

En flok glade revyamatører kastede sig hovedkuls ud i et projekt, de ikke selv anede hvor skulle ende. Nu ved vi, at det aldrig endte.

Johnna og Leif Maibom kørte som revy- og ægtepar revyen i 36 år, og så den vokse fra ‘Ingenting til det dobbelte’, som de kaldte revyens jubilæumsbog i anledning af 25 års jubilæet.

Revyen startede som en lille lokalrevy, og blev gennem årene til landets 3. største revy.

Revyen havde nemlig stort set vokseværk i alle årene, dog med et lille dyk i starten af 90’erne, og revyen nåede sit foreløbige højdepunkt i 2017 med næsten 26.000 tilskuere.

I de første 10 år var de landsdækkende medier ikke meget for at skrive om den lille sønderjyske revy, men også dette vendte, da successen voksede, publikum strømmede til fra hele landet, og roserne begyndte at dale ned over revyen, der har modtaget adskillige priser ved Revyernes Revy og ved TV-Charlies Revy-Galla.

Revyen fandt sin egen stil, der altid var garant for en virkelig underholdende revy med masser af latter samtidig med, at revyen også blev skarpere og skarpere.

2017 blev det store vendepunkt i revyen. Leif og Johnna Maibom indgik en aftale om et generationsskifte med Jeanne Boel og Klaus Kristensen som i 2021 var gennemført.

Om Jeanne & Klaus 

I 2016 henvender Johnna og Leif Maibom sig til Jeanne Boel for at høre om hun kunne være interesseret i at overtage og videreføre Sønderborg Sommer Revy Show. Alt har en tid og både Johnna og Leif følte, at det var tid at give deres livsværk videre til den næste generation.

Jeanne drøftede forslaget med sin mand, Klaus Kristensen, og uden lang betænkningstid sagde Jeanne “ja tak”. Dog skulle det være både Jeanne og Klaus der skulle overtage. Indtil da havde revyen været styret af et ægtepar. Det var nok klogt at fortsætte i den form.

1. oktober 2017 underskrev parterne en købsaftale som skulle udfolde sig over de kommende 3 år. Således at Jeanne og Klaus, år for år, overtog mere og mere af forretningen og mere og mere af ansvaret.

Jeanne Boel blev ansat som kunstnerisk leder, instruktør på revyen og spillede selv med. Klaus Kristensen lærte af Leif og Johnna om revyens forretningsdel samtidig med at Klaus designede revyens scenografi.

Jeanne og Klaus har overtaget et velassorteret kostume- og paryklager, adskilligt teknisk udstyr så som lamper og podier. Men vigtigere har Jeanne og Klaus overtaget en veldrevet og velrenommeret revy. Et velfungerende brand som er landskendt og respekteret blandt fagkolleger. Vigtigst er dog at Jeanne og Klaus har overtaget et trofast og loyalt publikum. Uden dette trofaste og loyale publikum havde det ”været op ad bakke” at overtage og videreføre revyen.

I 2021 stod Jeanne og Klaus på egne ben. Så er det op til dem at sikre sig at Sønderborg Sommer Revy Show forbliver en underholdende revy med et tårnhøjt kvalitetsniveau som sæson efter sæson kan bringe glæde, latter og selverkendelse ud til dets store publikum.

Jeanne Boel

Jeg stod på scenen første gang på det Kgl. Teater i 1968 som balletbarn. Debuterede som skuespiller i 1979 i farcen “Tak, så er det nok for i aften”, med Ulf Pilgaard og Claus Ryskjær. Spillede min første revy i Nykøbing Falster i 1985 og har siden spillet lystspil , farcer og revyer over hele landet. Er nok mest kendt i rollen som Frk. Brahe i TV2 julekalenderne om Pyrus.

I 10 år havde jeg sammen med fire søde og dygtige skuespillerkolleger, Pernille Schrøder, Henrik Lykkegård, Thomas Mørk og Karsten Jansfort turnevirksomheden ComedieTeatret.

Med stor oppakning af dekorationer og kostumer rejste vi land og rige rundt.  Vi spillede for glade mennesker overalt. Og hvert år spillede vi i Sønderborg.

Jeg har lige haft 40 års skuespillerjubilæum og kan ud over skuespiller og teaterleder også skrive koreograf og tekstforfatter på mit CV.

Klaus Kristensen

Jeg er uddannet teaterscenograf fra Statens Teaterskole 1978 – 82. Blev derefter i 1983 – 84 efteruddannet på Danmarks Radio i tv-scenografi. Jeg har fra 1983 og frem til 2000 arbejdet med teater og tv-scenografi på diverse teatre og på DR.

Fra 2000 og frem til 2013 har jeg været lærer på og leder af afdelingen for ProductionDesign på Danmarks Designskole, nu Kunstakademiets Designskole. Og endelig var jeg fra 2013 til 2017 ansat hos AS3 som outplacement rådgiver.

Jeg har altså i mere end 30 år arbejdet som scenograf inden for teater, film og tv. Jeg har designet scenografi til mere end 30 teaterproduktioner og mere end 50 tv-produktioner. Og jeg har undervist i 13 år på landets øverste institution for design.

I 18 år har jeg været freelancer. I 13 år har jeg været statsansat. Nu er jeg selvstændig med fod under eget bord. Nice….

Lene Ebbesen

Jeg har været ansat ved revyen de sidste 5 år. De første 2 som sæsonarbejder i billetsalget og siden blev jeg ansat som revyens eneste fuldtidsansatte medarbejder. Min arbejdsopgaver er mangfoldige og består bl.a. af billetsalg, regnskab og diverse administrative opgaver.

Inden jeg startede ved revyen, har jeg været ansat 28 år ved Post Danmark. Der troede jeg, jeg skulle blive til min pension. Men efter at være startet i revyen, opdagede jeg, at det var et drømmejob. Det er et job, hvor jeg har mulighed for at være serviceminded og samtidig møde mange glade kunder. Hvem havde drømt om, at jeg en dag skulle være så heldig at få Jeanne Boel som chef?

Privat har jeg 2 drenge på 25 og 21 år, som begge er flyttet hjemmefra. Det giver lidt mere fritid. Min fritid bruger jeg ofte på danseskolen i Åbenrå, hvor jeg lige er startet på at tage en uddannelse som danselærer. I min ungdom var min drøm at blive danselærer, men dengang var det ikke en mulig levevej. Det er ikke mange forundt, at få endnu en chance for at få sin barndomsdrøm opfyldt.

Jeg er først begyndt at se revy efter, jeg blev ansat hos Sønderborg Sommer Revy. Det er en super oplevelse med altid inspirerende tekster, flotte kostumer og underholdende dygtige skuespillere. Selv mine drenge, de unge mænd, har fået en interesse i at se revy.

Jeg plejer at sige, at jeg er et af de få mennesker, der er så heldig, 1. at have et drømmejob og 2. have en fritidsinteresse jeg brænder for og har mulighed for at dyrke intenst om vinteren.

Grundlæggerne Johnna og Leif Maibom

I 1982 startede de Sønderborg Sommer Revy som et sommerferieprojekt. Det blev hurtigt et helårs projekt for Leif. Johnna var med på scenen de første 10 år. Senere stod hun for alt vedr. billetsalg, regnskab m.v. i revyen.

En af de faste omdrejningspunkter i revyen var Leif Maiboms signaturfigur Thorleif, der dukkede op i 1984, og blev der frem til 2017, hvor Leif Maibom trak sig tilbage fra revyscenen i Sønderborg og startede et generationsskifte.

I 2021 er generationsskiftet gennemført, og parret kan se tilbage på næsten 40 års revyarbejde i Sønderborg. Selv om Leif er ‘Æreskunstner ved Revyernes Revy’ agter han ikke at gå på pension, men takker han stadig ja til de sjove skrive-, synge-, danse- og spilletilbud der måtte komme – som han har lyst til.